Pidä huolta autostasi


Määräaikaishuolto on valmistajan määrittämä autohuolto, jonka huoltokohteet määritellään kilometri- tai aikaperusteisesti. Määräaikaishuollon huolto-ohjelmaa seuraamalla säilytät myös auton takuun riippumatta siitä, missä huoltopaikassa huollon suoritat.

Määräaikaishuollon huoltokohteet ovat aina huoltokohtaisia. Niihin kuuluvat yleensä moottoriöljyn ja suodattimen vaihdon lisäksi huollosta riippuen valmistajan määrittämät muut huolto- ja tarkistuskohteet, joita voivat olla esimerkiksi:


Suodattimen vaihto
Jarrujen tarkistus
Polttoainesuodattimen vaihto
Rengaspaineiden tarkistus
Lasinpesunesteen täyttö
Jäähdytysnesteen pakkaskestävyyden tarkistus
Iskunvaimentimien kiinnitys
Vaihdevivun tarkistus/säätö
Mittareiden tarkistus


Jokaista yllä mainittua kohdetta ei kuitenkaan tarkisteta jokaisessa määräaikaishuollossa, vaan auton huoltotoimenpiteet ovat sidottuina ajettuihin kilometreihin sekä viimeisestä huollosta kuluneeseen aikaan.

Varaa aika


Auton kori kuntoon

Auton korityö on korjaus, joka keskittyy auton korivaurioiden korjaamiseen. Tämä voi sisältää kolarissa tai kulumisesta johtuvien kolareiden, ruosteiden, halkeamien ja muiden vaurioiden korjaamisen. Teemme autovahinkojen korjauksia useimmille vakuutusyhtiöille, mutta myös yksityishenkilöille onnettomuuden sattuessa.

 

Tuulilasien korjaus ja vaihto

Korjaamme tuulilasin pienet kivenmurtumat saman päivän sisällä. Jos tuulilasissa on suurempi halkeama tai naarmu, vaihdamme sen uuteen.
Ensimmäinen asia, jonka teemme, on arvioida, voidaanko tuulilasi korjata vai pitääkö se vaihtaa. Tuulilasin vaihtaminen ilman lasin kattavaa vakuutusta voi olla kallista. Kuinka paljon riippuu siitä, mikä auto sinulla on ja minkä tyyppinen tuulilasi se on.


Milloin viimeksi huollasit autosi AC-järjestelmän?

Olemme sertifioitu AC-huoltokorjaamo ja teemme AC-huoltoa korkealaatuisilla laitteilla. AC-huollon tarkoituksena on varmistaa järjestelmän tehokas toiminta ja pidentää komponenttien käyttöikää. AC-huolto sisältää yleensä seuraavat vaiheet:

AC:n toimintojen ja komponenttien kartoittaminen
Järjestelmän testaus
Kompressorin toimintatestaus
Lauhduttimen tuulettimen testaus
Käyttöhihnojen kunto
Kireyden testaus

Kun huollatat ilmastointijärjestelmän ajoneuvovalmistajien suosituksen mukaan kahden vuoden välein ja tarkastutat sen vuosittain, järjestelmä pysyy tehokkaana. Säännöllisellä huollolla varmistat myös moottorin paremman toiminnan, sillä huonokuntoinen järjestelmä vie tehoa moottorista.

Myös polttoaineenkulutus laskee: Ilmastointijärjestelmän kylmäaineesta haihtuu noin 10 - 15 prosenttia vuodessa, mikä lisää järjestelmän kompressorin työtä ja siten polttoaineenkulutusta.