Ta hand om din bil


Intervallservice på bil är en typ av underhåll som utförs enligt tillverkarens rekommenderade serviceintervall för att bibehålla bilens prestanda och säkerhet. Serviceintervallen varierar beroende på bilmodell och hur mycket bilen används. Tillverkaren anger serviceintervallet i servicehäftet som följer med bilen.
Vad som ingår i en intervallservice kan variera beroende på bilmodell och hur mycket bilen används. Men vanligtvis inkluderar en intervallservice följande:


Byte av motorolja och oljefilter
Kontroll av bromsar
Kontroll av däcktryck och mönsterdjup
Kontroll av stötdämpare
Kontroll av batteri
Kontroll av ljus och signaler
Kontroll av kylsystemet
Kontroll av avgassystemet


Varje punkt som nämns ovan kontrolleras inte vid varje intervallservice, utan bilens underhållsrutiner kopplade till körda kilometer och tiden som förflutit sedan senaste service.


Boka tidKarossen i skick

Karosseriarbete är en typ av bilreparation som fokuserar på att reparera skador på bilens kaross. Detta kan inkludera att reparera bucklor, rost, sprickor och andra skador som kan uppstå i en kollision eller på grund av slitage. Vi utför bilskadereparationer åt de flesta försäkringsbolag men även skador åt privatpersoner när olyckan är framme.

Reparation och byte av vindrutor

Vi reparerar små stenskott på vindrutan inom samma dag. Om vindrutan har en större spricka eller repa, byter vi ut den mot en ny.
Det första vi gör är att bedöma om vindrutan kan repareras eller behöver bytas ut. Att byta vindruta utan att ha en försäkring som täcker glas kan bli kostsamt. Hur mycket beror på vilken bil du har och vilken typ av vindruta det är.
Boka tid så bedömer vi din bils behov.När gjorde du senast service på din bils AC-system?

Vi är en certifierad AC-service verkstad och utför AC-service med högklassig utrustning. Syftet med AC-service är att se till att systemet fungerar effektivt och förlänga livslängden på komponenterna. En AC-service inkluderar vanligtvis följande steg:

Felsökning av AC:ns funktioner och komponenter
Provtryckning av systemet
Funktionstest av kompressor
Test av kondensorfläkt
Test av drivremmarnas skick
Täthetsprovning

En AC-service rekommenderas utföras med 24-månaders intervall, eftersom ett AC-system tappar cirka 10-15% kylämne/år, vilket kan öka slitaget på kompressorn. En AC-service bidrar också till att ta bort fukt och dålig lukt från systemet, samt förbättra luftkvaliteten i bilen.